Šunjićev Kuban na putu do finala Kupa Rusije izbacio CSKA

Zmaj u borbi za trofej

Šunjićev Kuban na putu do finala Kupa Rusije izbacio CSKA

Ekipa Kuban Krasnodara se minimalnom pobjedom od 1:0 na domaćem terenu nad moskovskim CSKA plasirala u finale Kupa Rusije.

Sastav u kojem je svih 90 minuta odigrao fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Šunjić slavio je golom portugalskog napadača Huga Almeide. Portugalac je mrežu Armejaca pogodio u 71. minuti i ovim pogotkom svom timu osigurao plasman u finale, ali i borbu za prvi trofej Kupa Rusije.

U borbi za svoj prvi pehar namijenjen pobjedniku najtrofejnijeg fudbalskog takmičenja protivnik Šunjićevom timu biće Lokomotiv iz Moskve. Moskovljani su nakon 1:1 boljim izvođenjem penala savladali sastav Gazovik Orenburga s 4:3. Gol u 88. minuti koji je Lokomotiv odveo u produžetke postigao je Petar Škuletić, nekadašnji fudbaler Partizana.

Inače, svoj posljednji trofej klub našeg reprezentativca koji je osnovan 1928. godine osvojio je sada već daleke 1987. godine kada su bili šampioni tadašnjeg SSSR-a.

Kup Rusije, polufinale:
Kuban Krasnodar - CSKA 1:0 (Almeida 71.) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.