Šunjićeva Zoryja bolja od Dinama iz Kijeva

Ukrajinska Premier liga, 15. kolo

Šunjićeva Zoryja bolja od Dinama iz Kijeva

Fudbaleri Zoryje stigli u okviru 15. kola ukrajinske Premier lige do velike pobjede, nad velikim rivalom. Klub bh. reprezentativca Tonija Šunjića savladalo je na svom stadionu Dinamo iz Kieva sa 2:0, a nekadašnji fudbaler Zrinjskog odigrao je svih 90 minuta u trijumfu svoga tima.

Zoryja je do vodstva stigla u ranoj fazi utakmice. Već u 9. minuti susreta za vodstvo Šunjićevog tima pogodio je Danilo na asistenciju Bolija.

Sve to 66. minute nije bilo promjena, kada je vodstvo domaćih fudbalera udvostručio asistent kod prvog gola Boli.

Dinamo koji je ove sezone daleko od one ekipe na koju smo navikli bio je skoro pa bezopasan po gol domaćina. Nakon ove pobjede Zoryja je na sedmom mjestu sa 22 osvojena boda, dok je najtrofejniji ukrajinski klub na petoj poziciji sa dva boda više od današnjeg konkurenta i čak sedam bodova zaostatka za vodećim Metalistom iz Kharkiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.