Superklasiko ponovo pomjeren, igrači Boce ne žele, ali su prisiljeni da igraju

River - Boca od 23:15

Superklasiko ponovo pomjeren, igrači Boce ne žele, ali su prisiljeni da igraju

Edmir Škorić

Trebalo je da počne u 21 sat, pa su revanš finala Copa Libertadoresa pomjerili za 22, a evo posljednje informacije kažu da igrači neće krenuti s centra prije 23:15, mada je i to pod upitnikom.

Bocini igrači su službenike CONMEBOL-a istjerali iz svlačionica, gosti ne žele da igraju jer su povrijeđeni tokom napada navijača Rivera na njihov autobus, ali dobili su upozorenje.

Čak je i trener Rivera Gallardo zamolio da se meč odgodi za sutra, ali organizatori prijete da se mora igrati večeras.

Predsjednik FIFA-e Infantino je rekao da će Boca biti diskvalifikovana ako večeras ne bude igrala meč, što bi značilo da će Riveru pripasti trofej, mada u Boci žele da se njima da pobjeda.

Sada je pitanje da li će Superklasiko uopšte da se odigra večeras, a tenzije su sve veće i očigledno je da u Boci smatraju da bi mogli izvući neku pobjedu za zelenim stolom. 

Kako su obavijestili mediji u Argentini, Boci u slučaju da odbije da igra prijeti petogodišnja suspenzija iz takmičenja.

Top Komentari

Babo
Mislim da je Boca vcrs dobila jedno 100 miliona navijača extra u ovom finalu...Naprijed Boca do pobijede u inat ovim klosarima tzv.navijacima i pizdi FIFI mafiji...
30 6
Benjamingst
Neka igraju onda u 3 am kad budu pospani I navijaci I igraci.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi