Jednoglasno formirana Superliga od 20 klubova!

Sve se desilo u petak

Jednoglasno formirana Superliga od 20 klubova!

A. Čaušević

Formiranje Superlige u Evropi je bilo kratkog daha, ali tri kluba se nisu povukla pred UEFA-om i ostali su prvi svom da je moguće novo takmičenje. 

Juventus, Real Madrid i Barcelona se i dalje spore na sudovima s UEFA-om i vjeruju da će takmičenje koje su zamislili zaživjeti prije ili kasnije.

I dok je u Evropi Superliga prekinuta i prije nego što je započela, novo takvo takmičenje formirano na afričkom kontinentu.

Naime, kontinentalna fudbalska organizacija u Africi (CAF) je u petak na sjednici jednoglasno izglasala odluku o formiranju takmičenja od 20 timova.

"Rukovodstvo CAF-a će neće biti suđeno po idejama i lijepom govoru, već po napretku kojeg smo napravili. Bit će suđeno po rezultatima i koristima za afrički fudbal", poručio je predsjednik CAF-a, Patrice Motsebe.

Za razliku od evropskih klupskih takmičenja afrička nisu toliko profitabilna pa je osnivanje ovog takmičenja potpuno razumljivo.

Neki od učesnika koji će nastupiti sigurno su Al Ahly, Zamalek, Esperance, Wydad Casablanca i Mamelodi Sundowns.

Sam format i potpuna lista učesnika će biti poznata u narednom peridu, a očekuje se da prihodi od takmičenja budu oko 200 miliona eura.

Top Komentari

Eduard
Jos malo i igrat ce je Parmom u seria B
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi