Supić: Anorthosisa nisam mogao odbiti
Supić je u tri reprezentativne utakmice dva puta slavio i jednom remizirao

Golman bh. tima seli na Kipar

Supić: Anorthosisa nisam mogao odbiti

Nemanja Supić, golman fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je više nego uspješno među stativama našeg nacionalnog tima zamijenio Kenana Hasagića, u naredne dvije godine nosiće dres kiparskog Anorthosisa.

Bivši čuvar mreže Javora iz Ivanjice ugovor sa prošlosezonskim prvakom Kipra koji je sa dosta uspjeha nastupao i u grupnoj fazi Lige prvaka potpisao u srijedu, a ekipi će se priključiti nakon reprezentativnih obaveza, odnosno susreta sa Selekcijom novinara i Omana.

„Ponudu koju sam dobio iz Anorthosisa jednostavno nisam mogao odbiti. Potpisao sam dvogodišnji ugovor sa mogućnošću produženja na još jednu godinu. Prezadovoljan sam finansijskim uslovima, ali i činjenicom da ću igrati Evropsku ligu. Moj novi klub neće igrati Ligu prvaka, kao u prošloj sezoni, ali vjerujem da ćemo i u najmasovnijem evropskom takmičenju biti ekipa koja će igrati zapaženu ulogu. Istina, krećemo od prvog pretkola, ali smo nosioci i u prvom i drugom pretkolu, tako da očekujem kako nećemo imati težak zadatak da odemo do trećeg pretkola, a dalje..., vidjećemo“, nije krio zadovoljstvo Supić.

Iako ne poznaje novu ekipu, Supić ističe kako ne bi trebao imati problema da se snađe u novoj sredini.

„Znam da za Anorthosis igra Ocokoljić, bivši fudbaler Obilića i vjerujem da će mi pomoći u prilagođavanju na novu sredinu. Čuo sam da je ovog ljeta stigao još jedan Crnogorac. Stoga ne vjerujem da ću imati problema“, kaže Supić.

Supić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 28. marta ove godine u kvalifikacionom susretu protiv Belgije u Genku i odmah je postao ljubimac bh. navijača. Iako je primio tri gola, još uvijek nije osjetio gorčinu poraza. U dva navrata slavio je protiv Belgije, a protiv Uzbekistana sačuvao je „nulu“.

„Nadam se da nećemo izgubiti ni protiv Selekcije novinara, odnosno Omana. Iako, važnije su nam utakice protiv Armenije i Turske. Nadam se da ćemo već u septembru osigurati plasman u baraž i onda rasterećeno odigrati posljednja dva meča protiv Estonije i Španije. Ko zna, možda „Crvena furija“ negdje kiksa pa da napadnemo i prvo mjesto, mada je to nerealno očekivati“, istakao je Supić, koji će i u mečevima sa Selekcijom novinara i Omana mijenjati povrijeđenog Hasagića:

„Volio bih da se Hasagić što prije oporavi. On je vrhunski golman i bio bi presretan da radim zajedno sa njim.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.