Supić: Dišemo kao jedan

Sjajna atmosfera na pripremama

Supić: Dišemo kao jedan

Adnan Beganović

Reprezentacija BiH u miru Novog Vinodolskog priprema se za istorijske susrete s Portugalom. Razgovarali smo s golmanom našeg nacionalnog tima Nemanjom Supićem koji nam je otkrio kakva je atmosfera u taboru našeg nacionalnog tima.

"Polako se bliži subota i prvi susret s Portugalom. Ovdje u Novom Vinodolskom radimo fantastično, uslovi su za svaku pohvalu, a atmosfera među nama je idealna, kao i uvijek do sada", rekao je Nemanja Supić za SportSport.ba te dodao:

"Sigurno je da nas u Lisabonu očekuje "pakao", no, mi smo spremni za sve izazove. Portugal je jedna od najjačih evropskih, a i svjetskih selekcija ali sam nekako uvjeren da možemo do Južne Afrike."

Sinoć je potvrđeno da najbolji igrač Portugala, Cristiano Ronaldo, neće igrati, što je sigurna sjajna vijest. Da li i Nemanja djeli naše mišljenje?

"Ronaldo je njihov najbolji igrač bez ikakve dvojbe i mislim da je njegov izostanak veliki plus za naš tim ,no, također mislim da se mi ne trebamo osvrtati na to ko će igrati za Portugal. Nama je najbitnije da mi pružimo ono što možemo i da damo sve od sebe, a da li će igrati ovaj ili onaj za Portugal, to nije naš problem", istakao je Supić.

U bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti vlada mišljenje da bi prva utakmica možda mogla biti i odlučujuća. Koji je rezultat koji bi Nemanja poželio u Lisabonu?

"Pravo da vam kažem, ja bih bio najsretniji kada bismo već u Lisabonu dobili, no, mislim da neriješeno ili i neki poraz od jednog gola razlike uz naš pogodak, otvara nam vrata Svjetskog prvenstva. Ponavljam, volio bih kao i svi da dobijemo u Lisabonu, ali ne bih bio žalostan niti sa neriješenim ili minimalnim porazom uz naš pogodak."

Za kraj ovog našeg kratkog razgovora upitao bih te da li imaš šta poručiti našim navijačima koji već polako počinju "živjeti" ove predstojeće susrete.

"Poručio bih svim ljudima kojima je Bosna i Hercegovina u srcu da budu uz nas kao i do sada te da nas svojom podrškom, kako u Lisabonu na tribinama, tako i u svim gradovima BiH, nose do pobjede, a mi ćemo ostaviti srce na terenu i siguran sam da nam na borbenosti i zalaganju niko neće moći prigovoriti", zaključio je Supić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.