Supić: Osvetila nam se ležernost

Reprezentativni golman ipak nije povrijeđen

Supić: Osvetila nam se ležernost

Reprezentativni čuvar mreže Bosne i Hercegovine Nemanja Supić, u posljednjih nekoliko utakmica reprezentacije postao je prvi izbor selektora Miroslava Blaževića, ali i miljenik bh. navijača.

Supić je u sinoćnjoj utakmici, nakon sudara sa jednim napadačem iranske reprezentacije, zadobio težak udarac, nakon čega ga je Ćiro bio prisiljen povući iz igre, te na teren poslati rezervnog golmana Adisa Nurkovića. Nemanja je nakon susreta prevežen u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć. Na svu sreću, teže povrede nije bilo.

“Hvala Bogu, dobro je. Primio sam jedan zaista nezgodan udarac i osjećao sam jake bolove, te nisam više mogao stajati na golu. Još uvijek me boli, ali za nekoliko dana sve će biti u redu. Trajnije povrede, na svu sreću, nije bilo”, kaže reprezentativni čuvar mreže za SportSport.ba.

Nakon izlaska Supića, Emira Spahića, Miralema Pjanića i Zlatana Bajramovića iz igre, Iran je za svega petnaestak minuta uspio preokrenuti rezultat i slaviti pobjedu.

Gdje vidiš razloge našeg poraza u sinoćnjoj utakmici?

“Ma mislim da smo baš bez veze izgubili. Ispustili smo veliku prednost, a to nam se ne bi smjelo dešavati. Mišljenja sam da smo u završnicu ušli prilicno opušteno, a da su to Iranci uspjeli iskorisiti i kazniti našu ležernost u igri. Mislili smo da je sve gotovo prije kraja”.

Gdje bi Nemanja Supić mogao braniti naredne sezone?

“Za sada postoji nekoliko opcija, ali ne bih mogao ništa konkretno reći u ovom trenutku. Očekujem da će sve bito poznato za nekoliko dana”, kaže Supić, koji je na pitanje da li je jedna od opcija sarajevski Željezničar, odgovorio: “Ne, sve su opcije vezane za inostranstvo”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.