Supić se odužio Ćiri
Edin Džeko i Nemanja Supić

Golman opravdao povjerenje

Supić se odužio Ćiri

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević dugo se dvoumio: Koga staviti na gol protiv Armenije, Nemanju Supića ili Asmira Begovića.

Ćiro je napravio možda i nelogičan izbor, davši priliku golmanu bez kluba, dok je čuvara mreže engleskog premierligaša ostavio na klupi i - pogodio! Jedna od odlika velikih trenera su prave odluke u pravo vrijeme, a Ćiro je, u to nema nikave sumnje, veliki trener.

Supić je dobio priliku stati između stativa od prve minute, a Ćiri se odužio sa nekoliko sjajnih intervencija. Nemanja je bio ponovo na visini zadatka, ne napravivši ni jednu grešku ostavio je svoju mrežu netaknutom.

"Prezadovoljan sam načinom kako se sve završilo. Pobijedili smo, to je najvažnije, a sada se mislima trebamo okrenuti ka Turskoj. Protiv Armenije smo imali perioda kada smo pali u igri, ali mislim da ćemo to protiv Turske popraviti, te da nam se takve stvari više neće dešavati", kaže prvi golman bh. reprezentacije u ovom trenutku.

Nemanja je nakon susreta u Belgiji i svog debija u dresu BiH postao jedan od miljenika navijača Bosne i Hercegovine. I Bilino Polje mu je ostalo u lijepo sjećanju.

"Ma, na Bilinom Polju Turci nemaju šta tražiti. U onakvoj atmosferi teško je izgubiti. Uz pomoć Boga i naših navijača siguran sam da možemo do nova tri boda i baraža", dodao je Supić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.