Supić: U Estoniji snove pretvoriti u javu

Nemanja u Rumuniji živi život zvijezde

Supić: U Estoniji snove pretvoriti u javu

Adnan Beganović

Nemanja Supić, momak koji je svojni bravuroznim intervencijama ušao u srca svih Bosanaca i Hercegovaca u razgovoru za SportSport.ba osvrnuo se na svoju karijeru, reprezentaciju i nastupajuću istorijsku utakmicu u Estoniji.

SportSport.ba: Nemanja, nakon mjesec dana neizvjesnosti konačno si pronašao klub. Kako si primljen u Timisoari?

Supić: U klubu sam primljen izvrsno. Dočekali su me kao veliku zvijezdu i doista sam presretan što sam se konačno skrasio. Nadam se da ću dobrim intervencijama dokazati čelnicima kluba da nisu pogriješili što su me angažovali.

SportSport.ba: Već neko si vrijeme u Rumuniji, a još nisi debitovao. Koji je razlog zašto te još nismo vidjeli na golu Timisoare?

Supić: Istina je da još nisam debitovao, a jedini razlog je taj što još uvijek nisam dobio rumunjske papire. Mislim da će to biti završeno u nekoliko narednih dana i da ću nakon toga uzeti jedinicu.

SportSport.ba: Jedan si od najzaslužnijih za remi s Turskom. Začarao si gol, ali taj "žuti" odvojio te od istorijskog susreta u Estoniji. Da li ćemo već u Estoniji osigurati baraž?

Supić: Žao mi je što neću braniti u Talinu, ali to je ponajmanje bitno. Najvažnije je da odigramo dobru utakmicu i da se kući vratimo sa pobjedom pa da onda s Španijom odigramo za naše navijače, onako spektakularno bez nekog velikog pritiska. Mislim da ćemo u Estoniji ostvariti i naše ali i snove naših navijača, a ti snovi zovu se baraž.

SportSport.ba:
Ukoliko sve prođe kako svi očekujemo, odnosno ukoliko se plasiramo u baraž, ko bi nam po tvom mišljenju najviše odgovarao u ta dva susreta.

Supić: Prerano je još o tome, Estonija je najbitnija, ali ukoliko insistirtaš onda ću ti reči da nema te reprezentacije s kojom se ne možemo nositi. Ja lično bih bio volio da samo izbjegnemo Francusku, jer oni su po mom mišljenju koplje iznad ostalih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti