Supić vodi Javor u Kup UEFA
Supić željno očekuje nove reprezentativne izazove

Naš reprezentativac briljira u Jelen Superligi

Supić vodi Javor u Kup UEFA

Nemanja Supić, novopečeni A reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je preko noći postao idol naših navijača, nakon odličnih nastupa u dresu sa grbom naše zemlje, briljira i na golu srbijanskog superligaša Javora iz Ivanjice.

Supić je poslije dvomeča sa Belgijom, kada je debitovao za bh. tim, propustio meč 23. kola Jelen Superlige protiv Rada zbog žutih kartona, ali je protekle sedmice bio junak svoga tima u susretima protiv Napretka (0:0) i Čukaričkog (2:0).

„Prošle sedmice sam imao malih problema sa zglobom, ali sam vrlo brzo sanirao povredu i nastupio sam u srijedu protiv Napretka u Kruševcu. Domaćim su bodovi bili potrebni u borbi za opstanak, ali smo uspjeli sačuvati bod. Subotnja pobjeda protiv Čukaričkog učvrstila nas je na četvorim mjestu, obzirom da je Vojvodina na domaćem terenu poražena od Partizana“, rekao je Supić koji je prema ocjenama kolega iz srbijanskih medija u obje posljednje utakmice bio jedan od najboljih pojedinaca Javora.

Javor trenutno zauzima četvrtu poziciju sa tri boda manje u odnosu na trećeplasiranu Vojvodinu. Supić se nada da na ovoj poziciji njegov klub može ostati i na kraju prvenstva.

„Cilj nam je da izborimo plasman u Kup UEFA, a za to nam je potrebno da sačuvamo četvrtu poziciju. Do kraja prvenstva ostalo je još osam kola, a sada nam slijede tri veoma teška ispita, protiv tri provplasirane ekipe. Prvo ćemo gostovati Partizanu, zatim nam dolazi Crvena zvezda i onda idemo Vojvodini. Međutim, vjerujem da ćemo to uspješno prebroditi i sačuvati osam bodova prednosti ispred čačanskog Borca. Imamo kvalitetnu ekipu i zaista bi se trebalo dogoditi pravo čudo da nas Čačni preskoče na tabeli“, ističe Supić.

Naš reprezentativac jedna je od najvećih zvijezdi Javora, posebno nakon reprezentativnih nastupa protiv Belgije.

„Imao sam zaista odličan doček u Ivanjici. Svi u klubu su mi čestitali i presretni su zbog mog debija, koji je, moram još jednom istaći bio kao iz snova. Jedva čekam novo okupljanje, jer zaista mi je bilo prekrasno“, još jednom je istakao Supić, naglasivši kako je u kontaktu sa reprezentativnim saigračima:

„Redovno se čujemo sa Topićem, Rahimićem, Džekom, Hasagićem... Keno je još uvijek povrijeđen i žao mi je što ne brani. Predložio sam mu da dođe na terapije u Beograd. U jednoj klinici radi vrhunska maserka, Marijana, koja ima „zlatne ruke“, tako da će Hasagić vjerovatno doći kod nas na terapiju.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.