Supić vratio u Zvezdu u igru za titulu

Bh. golman junak kola u Srbiji

Supić vratio u Zvezdu u igru za titulu

Junak utakmice 27. kola srbijanske Jelen Super lige između Javora i Partizana je bivši golman reprezentacije BiH Nemanja Supić. Supić je najzaslužniji za remi njegovog Javora protiv Partizana 1:1.

Partizan je u Ivanjicu četiri kola prije kraja prvenstva stigao sa velikih pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom i niko u redovima crno-bijelih nije sumnjao u pobjedu, ali su zaboravili na Nemanju Supića. 

Sve je dobro krenulo za Partizan koji je već u 10. minuti preko Stefana Babovića došao u vodstvo, ali se nakon toga probudio Supić koji je bio nesavladiv na golu Javora. Napadači Partizana ga nisu mogli savladati ni sa dva metra. 

Sead Hadžibulić je u 40. minuti donio poravnanje Javoru, a Partizan je u nastavku utakmice igrao viktoriju pred Supićevim golom, ali je on bio nesavladiv. Nisu ga mogli savladati ni sa bijel tačke u 55. minuti kada je odbranio penal reprezentativcu Srbije Radosavu Petroviću. 

Tri kola prije kraja prvenstva Partizan ima šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu koja svoju utakmicu protiv Rada igra večeras, pa će u slučaju pobjede biti na minus tri boda, što svakako nije nedostižno. Ukoliko Zvezda uspije doći do naslova mogu zahvaliti Nemanji Supiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.