Supić: Znao sam da Sonck neće zabiti
Supić je postao ljubimac bh. navijača

Nemanja postao ljubimac navijača

Supić: Znao sam da Sonck neće zabiti

Nemanja Supić čuvar mreže Javora iz Ivanjice na gol reprezentacije Bosne i Hercegovine stao je „slučajno“, poslije povrede Romea Mitrovića, a već nakon prvog zvaničnog nastupa postao je ljubimac navijača.  

U dvomeču sa Belgijom primio je tri gola, ali zahvaljujući Edinu Džeki, Zvjezdanu Misimoviću, Zlatanu Bajramoviću i Sanelu Jahiću koji su postigli šest golova, naša reprezentacija osvojila je šest bodova i zakoračila prema baražu za „Mundijal 2010“.   

„Zaista ne mogu opisati kako se osjećam. Nikada u životu nisam bio sretniji. Međutim, istovremeno sam i tužan, jer je završena ova reprezentativna akcija. Postali smo kao jedna porodica i već sada jedva čekam novo okupljanje“, rekao je Supić.

Oči cijele nacije u finišu revanša u Zenici bile su uprte u Supića. Nakon što je Swerts u 88. minuti pogodio za 2:1, Belgijanci su u sudijskoj nadoknadi imali odličnu priliku da iz „slobodnjaka“ anuliraju Džekina dva gola sa početka utakmice.

Mravac izgubio pasošAdnan Mravac, stoper Mattersburga u Zenici nije ulazio u igru, obzirom da je stoperska linija Pandža – Nadarević – Spahić djelovala besprijekorno. Ipak, to ga nije spriječilo da zajedno sa saigračima i navijačima proslavi veliki trijumf. U zanosu slavlja, Mravac je izgubio i bh. pasoš. Sreća pa posjeduje i austrijske putne isprave pa mu neće biti problem da se vrati u matični klub. Međutim, do narednog reprezentativnog okupljanja imaće obavezu da riješi ovaj administrativni problem.„Znam da su svi bojali ove situacije, ali vjerujte da sam znao kako će Sonck zapucati loptu preko gola. Bio sam presiguran u našu pobjedu, jer smo zaslužili tri boda i niko nam to nije mogao uzeti“, rekao je Supić, koji se posebno zahvalio i navijačima BiH:

„Najbolji su na svijetu i to su pokazali i u Zenici. Tokom svih 90 minuta bili su nam inicijalna kapisla i crpili su iz nas posljednje atome snage. Jednostavno, uz njih nismo mogli izgubiti. Hvala im od srca.“

Osim proslave šest bodova, Miralem Pjanić je imao i dodatni razlog da „počasti“ reprezentativne saigrače. Veznjak francuskog Lyona danas je proslavio 19. rođendan.

„Priželjkivao sam da ćemo osvojiti četiri boda, ali ovakav ishod nisam mogao ni sanjati. To mi je naljepši poklon ua rođendan. Jednostavno bolji nisam mogao dobiti“, ushićeno je govorio Pjanić.  


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.