Surkis: Yarmolenka ne damo bilo kome

Čelnici Dynamo Kyiva jasni

Surkis: Yarmolenka ne damo bilo kome

D. Vejo

Napadač Andriy Yarmolenko pruža sjajne partije u dresu Dynamo Kyieva, što dovoljno govori i činjenica da je na meti mnogih evropskih velikana. Ali svog zlata u Dynamu se ne odriču tako lako.

Everton, Stoke City kao i Borussija Dortmund jedni su od klubova koji su kucali na vrata čelnicima ukrajinske ekipe kako bi u svoje redove doveli jednog od najboljih napadača ukrajinskog prvenstva. Međutim, u Dynamo ne žele da brzopletim potezom izgube trenutno najvrijednijeg igrača u ligi.

"Smatram da Yarmolenka nećemo moći da zadržimo nakon ljeta. Mnogo je klubova koji su pokazali interesovanje za njega. Ali mi čekamo. Ne želimo da ga damo bilo kome. To je fudbaler koji vrijedi i kojeg se nećemo odreći tako lako", rekao je za inostrane medije predsjednik Dynama, Ihor Surkis.

Vrijeme će pokazati u koju će to od liga petice ovaj 26-godišnjak nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije