Sušić ostao i bez Muratovića

Begović i Rahimić ranije otkazali

Sušić ostao i bez Muratovića

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prijateljski susret s Katarom. Od ranije je poznato da se Sušiću zbog povreda neće odazvati Elvir Rahimić i Asmir Begović, a danas je zbog bolesti svoj dolazak otkazao i Samir Muratović.

"Pozvao sam 21 igrača, a trojica su otkazala. Asmir Begović i Elvir Rahimić ranije su najavili nedolazak zbog povreda, dok je danas zvao Samir Muratović da i on otkaže jer je kako kaže bolestan. Međutim, naknadnih poziva neće biti jer je ovo sasvim dosta igrača. Mogu koristiti na utakmici 17 fudbalera, 11 u polju i šest rezervi i to je to", kazao je na današnjoj konferenciji za medije selektor bh. reprezentacije Safet Sušić.

Pape se potom osvrnuo i na narednog protivnika Zmajeva.

"Katar nije loša selekcija. Oni su u rangu Saudijske Arabije, koja igra na svjetskim prvenstvima. Što se sastava tiče, nije tačno da sam rekao da će sastav koji istrči protiv Katara biti isti onaj koji će započeti u Luksemburgu. Recimo Sanel Jahić ima velike šanse da protiv Francuske započne na lijevom boku, dok bi protiv Katara ili Luksemburga mogao igrati stopera. Ima tu još nedoumica, kao recimo ko će uz Džeku zaigrati u vrhu napada. Ipak, ne želim žuriti sa sastavom".

Mensur Mujdža još uvijek nije dobio potrebne papire, ali bi mogao zaigrati protiv Katara.

"Oko Mujdže i njegovih papira situacija se ponovo zakomplikovala. N/FSBiH je učinio sve što je bilo u njihovoj moći da se papiri dobiju na vrijeme, ali su ponovo zatreženi neki rodni listovi njegovih roditelja, a mi na to jednostavno nemamo uticaja. Razmišljam da ga stavim protiv Katara u ekipu bez obzira na sve", dodao je Pape.

Jutros su se reprezentaciji priključili članovi Hoffenheima Vedad Ibišević i Sejad Salihović, dok se jedino čeka dolazak Ermina Zeca, koji će se Zmajevima priključiti tokom dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.