Suspendovani Čolaković i Dominiković!
Zbogom Iljo...

Odlazi cirkus

Suspendovani Čolaković i Dominiković!

Edmir Škorić

Osim što je na današnjem sastanku produžen ugovor selektoru nogometne reprezentacije Safetu Sušiću, Komitet za normalizaciju NS/FS BiH napravio je još neke pametne poteze.

Komitet razmatra i pitanje odgovornosti bivših predsjednika NS/FS BiH, Ilje Dominikovića i Sulejmana Čolakovića.

Njih dvojica su sklapanjem dvostrukih i štetnih ugovora po NS/FS BiH prouzrokovali podizanje sudskih tužbi i eventualnu materijalnu štetu, te je Komitet donio odluku o mjeri suspenzije i zabrane rada i kandidovanja istih na bilo koje funkcije na svim nivoima organizovanja NS/FS BiH do okončanja sudskih postupaka.

Podsjetimo da su ranije potpisivani sporni ugovori sa agencijama Kentaro i Sportfive, ali i mnogo drugih sumnjivih radnji.

Ranija rukovodeća struktura Nogometnog saveza BiH bila je rak rana bh. nogometu, a očito da će trebati još puno vremena da se sve iskorijeni. Barem raduje činjenica da Komitet radi dobre poteze i vraća svjetlo u mrak našeg nogometa.


O suspenziji Ilje Dominikovića i Sulejmana Čolakovića možete raspravljati na našoj Facebook stranici i na forumu SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.