Sutjeska slavila nad Famosom u derbiju jeseni

Prva Liga RS – 12. kolo

Sutjeska slavila nad Famosom u derbiju jeseni

Uzbuđenjima u šampionatu Republike Srpske nikad kraja! Pretposljednje jesenje kolo donijelo je novu smjenu na vrhu tabele, gdje se sada ponovo nalaze fudbaleri Sutjeske, dok je posljednjeplasirani Ljubić odnio bod iz Višegrada.

Fudbaleri Sutjeske očitali su lekciju fudbala ekipi Famosa u derbiju pretposljednjeg kola jesenjeg dijela Prve lige Republike Srpske i ubjedljivom pobjedom od 4:0 preuzeli lidersku poziciju svom rivalu.

Sutjeska je krenula furiozno od prve minute i nakon nekoliko poluprilaka u 15. minuti došla u vođstvo od 1:0. Slobodan udarac iskosa sa 25 metara izveo je Srndović, a Dejan Drakul sa sedam-osam metara zahvatio loptu desnicom i smjestio je iza leđa nemoćnog Maslovarića. U 28. minuti domaći su udvostručili prednost. Bio je to solo prodor Radana Muminovića po lijevoj starni. Vezista Sutjeske je zaobišao istrčalog Maslovarića i nonšalantno sa nekih dvanaest metara iskosa lob udarcem prebacio dvojicu gostujućih igrača, a lopta je uz aplauze prepunih tribina završila u mreži. Pred kraj prvog poluvremena na semaforu je stajalo 3:0. Srndović je pobjegao po desnoj strani terena i sa desetak metara, gotovo iz mrtvog ugla, pogodio suprotni ugao, ne ostavivši Maslovariću ni najmanju nadu da sačuva mrežu.
Stanić je na početku drugog poluvremena zamijenio golmana, pa je umjesto Maslovarića na gol liniju stao Divčić. Međutim ni to nije puno pomoglo njegovom timu. Već u 51. minuti publika je ponovo bila na nogama. U strijelce se upisao Mojović za visoko vođstvo Sutjeske od 4:0, što se ispostavio i krajnji ishod ove utakmice.

U drugom derbiju kola Sloga je ugostila Kozaru i slavila pobjedu od 2:1, što je bilo dovoljno da se dobojlije ponovo uključe u borbu za titulu jesenjeg prvaka.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Ljubić. Fudbaleri iz Prnjavora su pomrsili računicu Drini HE odigravši neriješeno 1:1 usred Višegrada. Ljubiću je ovo tek četvrti prvenstveni bod, ali fudbaleri ovog kluba još nisu osjetili slast pobjede.

Ako je Ljubić napravio iznenađenje u Višegradu, onda bi se to isto moglo reći i za remi Mladosti i Radnika u Bijeljini. Gosti iz Gacka su igrali hrabro svih 90 minuta i na kraju zasluženo odnijeli bod favorizovanom Radniku koji polako posustaje u trci za prvo mjesto.

Još jedan nerješen meč odigran je stadionu ’’Radolinka’’ u Tesliću, gdje su gledaoci u sudaru Proletera i BSK-a mogčli da vide po jedan pogodak na obje strane. 

Prema očekivanjima, tvrda utakmica je odigrana u Novog Gradu, gdje je Sloboda s minimalnih 1:0 savladala ekipu Romanije.

U nedeljnoj utakmici 12. kola Prve lige Republike Srpske, Drina iz Zvornika je osvojila cio plijen na gostovanju u Trnu, gdje je s minimalnih 1:0 slavila protiv Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.