Sutra odluka: Eriksson, Hughes ili Schuster?
Ko nasljeđuje Halilhodžića?

Čeka se Vahina zamjena

Sutra odluka: Eriksson, Hughes ili Schuster?

Edmir Škorić

Nogometni savez Obale Slonovače (FIF) će sutra (petak) službeno predstaviti novog selektora. Tako će Sven-Goran Eriksson, Mark Hughes ili Bernd Schuster zamijeniti bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića.

Obala Slonovače smijenila je Vahida Halilhodžića prošlog mjeseca, a glavni tajnik tamošnjeg saveza, Heguard Ouattara je kazao kako su mogući nasljednici bivši engleski selektor Sven-Goran Eriksson, bivši trener Manchester Cityja Mark Huges te bivši trener madridskog Reala Bernd Schuester.

"Da, ta trojica su u konkurenciji", kazao je Ouattara za Reuters u telefonskom razgovoru, dodavši kako ni on sam nije siguran ko je favorit.

"Pregovori se nastavljaju i mislim da ćemo sutra (petak) biti u dobrom položaju, odnosno da ćemo dobiti novog selektora."

Halilhodžić je smijenjen nakon loših rezultata na Afričkom kupu nacija, gdje su Drogba i društvo "dogurali" do polufinala.

Slonovi na SP-u igraju s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom u skupini G, no sutra bi trebali znati koji stručnjak će ih voditi u Južnoj Africi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti