Sutra predzadnje kolo 1. lige RS
Predrag Kuvekalović, golman Proletera

Sutra predzadnje kolo 1. lige RS

Ovog vikenda, tačnije u subotu, igraju se utakmice 25. kola Prve lige RS u fudbalu.

Drina u Zvorniku dočekuje "fenjeraša". ekipu trnske Sloge i imaće lagan, rutinski zadatak da obezbijedi ulazak u Premijer ligu BiH. Mnogo zanimljivije je u borbi za opstanak. Dvije ekipe su već bez šansi da se i slijedeće godine takmiče u ovom rangu, a to su Ljubić i Sloga (T), dok će u zavisnosti od raspleta završnice Premijer lige BiH biti poznato da li će i treća ekipa morati da napusti takmičenje. Ukoliko dođe do toga, četiri ekipe su u opasnosti i bore se za opstanak.

Zanimljivo će biti u Gradiškoj, gdje Kozara dočekuje dobojsku Slogu i u Banja Luci gdje se sastaju BSK i teslički Proleter, koji već 8 kola ne zna za poraz. Ova utakmica imaće i humanitarni karakter, sa obzirom da je ekipa Proletera humanim gestom uzela učesće u prikupljanju pomoći za golmana BSK-a Bojana Milosevićakoji je obolio od tumora na mozgu i na taj način podstakla ostale klubove u BIH da pomognu ovom nesretno oboljelom fudbaleru.

"Nema sumnje da je dolazak Darka Vojvodića na mjesto šefa stručnog štaba potpuno preporodio
ekipu teslićkog prvoligaša, što najbolje oslikavaju rezultati prikazani od dolaska ovog stručnjaka u
Proleter.", rekao je odlični čuvar mreže teslićkog Proletera, Predrag Kuvekalović. jedan od najzaslužnijih za dobre igre ovog kluba.

"Dolaskom Vojvodića, ekipa je dobila potrebno samopouzdanje i karakter koji je pokazivala iz utakmice u utakmicu, što se najbolje odrazilo skorom od 8 utakmica bez poraza. Što se tiče naredne utakmice protiv BSK-a zelimo banjalučkoj publici da se prikazemo u najboljem svjetlu i ako se ukaže prilika osvojimo tri boda. Također, zelio bih da pohvalim rukovodstvo i moje saigrače što ćemo na jedan simboličan  način, humanim gestom pomoći mom kolegi da izvuče pobjedu u najtežem životnom meču.", dodao je Kuvekalović.

Dobrim partijama na golu Proletera Kuvekalović je skrenuo pažnju na sebe.

"Što se tiče mojih planova za budućnost, o tome ću razmišljati kada bude završeno prvenstvo. Trenutno sam maksimalno posvećen Proleteru sa kojim želim uspješno da završim ovu sezonu. ali svakako mi imponuje to što je nekoliko klubova izrazilo želju da me vidi u svojim redovima.", istakao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.