Sutra sastanak NS FBiH i prvoligaša: Šta i kako dalje?

Razgovaraće se i o pomoći

Sutra sastanak NS FBiH i prvoligaša: Šta i kako dalje? · Saznajemo

Sudbina fudbalske sezone u Bosni i Hercegovini još uvijek nije poznata. Nema konkretnih informacija da li će se, kako i koja takmičenja nastaviti.

Čekaju se NFSBiH i premijerligaši, ali još uvijek ne neizvijesna i sudbina nižih liga i klubova koji se u njima takmiče. Logično, oni su i u težoj finansijskoj situaciji.

Kako saznaje SportSport.ba, za sutra je zakazan novi sastanak/video konferencija Nogometnog saveza FBiH i klubova 1. lige FBiH.

Prije svega će se raspravljati o pomoći koja je odvojena, iz sredstava koja će dobiti NFSBiH, za klubove 1. federalne lige. Riječ je prije svega o pomoći u zaštitinom i definzifikacionom materijalu.

Naravno jedno od pitanja o kojima će se raspravljati je i ono: Kako i šta dalje u Prvoj ligi FBiH?

Jedan od razlog što je NS FBiH sastanak sazvao već za sutra jeste i taj da se "preduhitri" NFSBiH koji bi također trebao uskoro održati sastanak Izvršnog odbora, na kojem nije isključeno ni donošenje važnih odluka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NS FBiH tako želi obaviti informativni razgovor sa klubovima i upoznati ih sa svime što ih očekuje ukoliko se donese odluka da se sezona nastavi. Dakle, cilj je upoznati klubove sa svime što oni moraju uraditi u pogledu zaštite zdravlja, stvaranja uslova. Također klubove valja upoznati sa eventualnim troškovima koji ih očekuju.

Sastanak je, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba zakazan za 11:30h.

Top Komentari

tcity055
Za bh fudbal nastavak bi značio puno ako se ikako može jer RS nas vodi u blokadu.
2 0
Refiksabanadzovic2
Evo prilike da se fudbal vrati u BiH,dok jedan entitet zeli da se fudbal nastavi igrati drugi opstruira na sve moguce nacine,evo sad su svi klubovi iz Federacije,nek se nastavi prva liga kad ne moze premier,nema ni jednog argumenta da se ne nastavi,ustvari ima(nesposobni ljudi iz saveza)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti