Suze na licima novih brazilskih prvaka, velikan se hvata za posljednju slamku spasa

Atleticu titula

Suze na licima novih brazilskih prvaka, velikan se hvata za posljednju slamku spasa

E. Škorić

Protekle noći odigrana su još dva meča 32. kola brazilskog nogometnog šampionata.

Dva kola prije kraja, dobili smo novog prvaka Brazila. Atletico Mineiro je nevjerovatnim preokretom u gostima kod Bahije slavio s 3:2 i tako osigurao naslov prvaka, svoj drugi u povijesti i prvi nakon 50 godina. Bahia, koja se bori za opstanak, povela je golom Luiza Otavija u 62. minuti, da bi Gilberto četiri minute kasnije povisio na 2:0.

Uslijedio je nevjerovatan preokret gostiju, koji preko Hulka i Kena u samo dvije minute stižu do 2:2, a u 78. minuti Keno je drugim golom donio pobjedu novom šampionu.

Nakon meča, suze na licima Hulka i društva, koji će još dugo da slave ovu titulu.

Gremio je bio domaćin Sao Paulu i nije imao drugog izbora osim pobjede. Domaćin je veoma ozbiljno shvatio situaciju, pa je trijumfovao s 3:0 i ostaje u igri za ostanak.

Gremio je 18. sa 39 bodova, Bahia ima 40 bodova i na 19. je mjestu, dok je Athletico Paranense sa 42 boda prvi iznad crte. Athletico-PR večeras dočekuje Cuiabu koja je također sa 43 boda nesigurna u ostanak, pa bi ovaj meč mogao biti značajan u toj borbi.

Nogometaši Gremija i dalje se nalaze u nezavidnom položaju, ali dva kola prije kraja mogu da se izbore za ostanak. U sljedećem kolu gostovat će Corinthiansu koji nema pretjeranih ambicija, dok će Bahia ugostiti Fluminense.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi