Švabe žele polufinale, Ibišević prvijenac

DFB Pokal, četvrtfinale

Švabe žele polufinale, Ibišević prvijenac

Večeras su na rasporedu preostala tri susreta u okviru četvrtfinala njemačkog DFB Pokala, a najzanimljiviji susret odigrat će se na Mercedes Benz Areni.

Bosna i Hercegovina će imati dva predstavnika u večerašnjim četvrtfinalnim duelima Njemačkog kupa. Vedad Ibišević će sa Stuttgartom dočekati Bayern, dok će Salihovićev Hoffenheim ugostiti Greuther Furth.


Stuttgart - Bayern


Švabe se nadaju da će se večerašnjom pobjedom vratiti na pravi kolosijek i da će konačno prekinuti crnu seriju od sedam uzastopnih susreta bez pobjede. 

Svi u gradu Mercedesa svjesni su da ne smiju dozvoliti novo razočarenje navijačima. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević, bit će u potrazi za svojim prvijencem u dresu nove ekipe, a i sami navijači Švaba najviše očekuju od našeg ofanzivca. 

Bruno Labbadia će imati dosta problema sa izborom prvih jedanaest, jer su Johan Audel i Timo Gebhart ozlijeđeni, dok je Matthieu Delpierre suspendovan zbog kartona.

"Očekujemo veliki uspjeh u ovom takmičenju, tako da smo optimistični pred duel sa Stuttgartom. Svima treba biti jasno da je naša jedina želja osvajanje DFB Pokala", rekao je trener Bayerna, Jupp Heynckes, a na pitanje da li se njegova ekipa nalazi u krizi odgovorio:

"Svi smo i dalje opušteni. Igrači znaju šta trebaju promijeniti u odnosu na protekle susrete i znaju da je samo pitanje vremena kada ćemo se vratiti na pobjedničke staze."

Bayern je prethodnog vikenda ispustio prvo mjesto na bundesligaškoj tabeli, a nakon remija u Hamburgu ekipa Juppa Heynckesa zauzima drugo mjesto. Bavarci su u drugom dijelu sezone ostvarili samo jednu pobjedu i to na svojoj Allianz Areni, dok su na gostovanjima još uvijek bez pobjede. 

Problem će im predstavljati neigranje Daniela van Buytena i Diega Contenta, a obojica su povrijeđeni. U vrhu napada minhenske ekipe trebao bi se naći usamljeni Mario Gomez, a najveću podršku će mu pružati Franck Ribery i Thomas Muller. 

Susret između Stuttgarta i Bayerna na rasporedu je večeras od 20 časova i 30 minuta, na stadionu Mercedes Benz Arena. 

Mogući sastav Stuttgarta (4-4-2): Ulreich, Boulahrouz, Tasci, Niedermeier, Molinaro, Okazaki, Gentner, Kvist, Harnik, Ibišević, Cacau.

Mogući sastav Bayerna (4-2-3-1): Neuer, Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm, Schweinsteiger, Tymoschuk, Ribery, Kroos, Muller, Gomez.


Hoffenheim - Greuther Furth

Ekipa iz Sinsheima je na putu do četvrtfinala imala relativno lagane protivnike, a žrijeb ih je pomazio i u ovoj fazi Kupa. Večeras će dočekati momčad iz 2. Bundeslige, Greuther Furth. Bosanskohercegovački reprezentativac, Sejad Salihović, trebao bi zaigrati od prve minute, a podsjetimo da je u prošlom kolu Bundeslige upisao gol i asistenciju u remiju svoje ekipe sa Augsburgom. 

"Moramo pobijediti večeras, jer ko zna kada ćemo opet imati šansu da zaigramo u polufinalu DFB Pokala. Ovo je historijska prilika za naš tim i moramo prevazići sve negativnosti koje se događaju oko kluba u posljednje vrijeme", rekao je trener ekipe iz Sinsheima, Holger Stanislawski.

Momčad Furtha porazom je otvorila drugi dio sezone u cvajti, a savladao ih je Dynamo Dresden sa 3:1. Ipak, uprkos tom porazu zeleno-bijeli iz Furtha su i dalje u poziciji da izbore plasman u najviši rang njemačkog fudbala. Bosanskohercegovački golman Jasmin Fejzić rezervni je golman ekipe sa Trolli Arene. 

"Hoffenheim je očigledno favorit, ali i mi imamo svoje šanse. Nemamo ništa za izgubiti, tako da možete očekivati ofanzivu večeras", izjavio je trener njemačkog drugoligaša, Michael Buskens.

DFB Pokal, četvrtfinale:
Hertha - Borussia Moenchengladbach 19.00
Hoffenheim - Greuter Furth 19.00
Stuttgart - Bayern 20.30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.