Svaka naredna Zlatna lopta Messiju donosi po milion eura

Zanimljivi dodaci novog Messijevog ugovora

Svaka naredna Zlatna lopta Messiju donosi po milion eura

A. Haznadarević

Kako je najavljeno, Lionel Messi će tokom ove sedmice potpisati produženje ugovora sa Barcelonom, svojim jedinim klubom za koji je nastupao u karijeri.

Jasno da je vođa Katalonaca zaslužio povećanje prihoda, ali osim toga što će njegova godišnja plata sada biti 12 miliona eura, u ugovor su ugrađeni i specifični dodaci za najboljeg igrača svijeta.

 

Naime, četverostruki osvajač Zlatne lopte će u slučaju ponovnog osvajanja ove prestižne nagrade od samog kluba dobiti dodatni milion eura, a ovisno o individualnim i uspjesima kluba, Messi će imati mogućnost inkasirati ukupno dodatna četiri miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije