Sve je lako kada imate Mbappea, PSG preokretom stigao do nove pobjede
Kylian Mbappe je bio strijelac dva gola

Parižani nastavili sa dominacijom u ligi

Sve je lako kada imate Mbappea, PSG preokretom stigao do nove pobjede

S. Pašalić

Vodeći tim francuskog prvenstva PSG je stigao u goste kod Caena i teže od očekivanog upisao pobjedu 2:1.

Igrači PSG-a su od prve minute uspostavili dominaciju na terenu i napravili nekoliko sjajnih prilika za gol, ali do vodstva u prvom poluvremenu nisu stigli pa se na poluvrijeme odišlo sa 0:0.

U drugom poluvremenu Caen je šokirao Parižane i stigao do vodstva u 56 minuti, a strijelac je bio Niang. Međutim samo tri minute kasnije PSG stiže do izjednačenja, a strijelac sa bijele tačke je bio Kylian Mbappe.

U 87 minuti PSG je stigao do preokreta, a ponovo je Mbappe bio strijelac za 2:1. PSG je s ovom pobjedom došao na 71 bod i trenutno drugoplasiranom Lilleu bježi 20 bodova, Caen je na 18. mjestu sa 20 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi