Sve manje nereda na engleskim stadionima

Nekada najveća opasnost, a danas...

Sve manje nereda na engleskim stadionima

Adnan Beganović

Prema podacima britanskog Home Office broj privedenih huligana na engleskim fudbalskim stadionima prošle sezone je u padu u odnosu na sezonu ranije.

Prošle sezone policija je na stadionima i oko njih privela 3.752 osobe što je prosjek od jednog uhićenja po utakmici. To je dva posto manje nego u sezoni 2007/08.

Zbog nasilničkog ponašanja privedene su 354 osobe, što je pad za pet posto u odnosu na sezonu prije. Trenutačno 3.180 navijača ima zabrane dolaska na fudbalske utakmice, od kojih je 956 zabranu dobilo prošle sezone.

Zanimljiv je i podatak kako 92 posto navijača kojima su istekle zabrane dolaska na utakmice više ne radi nikakve probleme i policija ne bilježi njihove "ispade".

Na 67 posto utakmica nije bilo niti jedne privedene osobe. Najviše privedenih je bilo među navijačima Manchester Uniteda, 185 ih je završilo u pritvoru. Zatim slijede navijači Newcastle Uniteda (144), Evertona (139), dok su najmirniji navijači Fulhama, samo ih je 13 završilo iza rešetaka. U nižim liga prednjače navijači Leeds Uniteda (162), Cardiff Cityja (124) i Millwalla (110).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti