Sve u znaku vječitog derbija

Premijer liga, 28. kolo

Sve u znaku vječitog derbija

A. Beganović

Danas je na rasporedu 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najzanimljiviji susreti biće odigrani u Sarajevu, te u Gabeli.

Naime, u Sarajevu će na Koševu snage odmjeriti vječiti rivali Sarajevo i Željezničar, dok će u Gabeli domaći GOŠK dočekati Slobodu.

U duelu vječitih rivala favorita nema, a do sada se mnogo puta znalo desiti da slabije plasirana momčad na tabeli u derbiju upiše pobjedu. Obje momčadi u današnji derbi ulaze sa mnogo optimizma, najavljuje se otvorena igra s obje strane, no tako je bilo u nekoliko posljednjih godina, pa smo na terenu ipak gledali šahovsku partiju.

Plavi s Grbavice na Koševo dolaze kao novi šampioni Bosne i Hercegovine, u posljednje vrijeme su nepobjedivi i ipak u derbi ulaze sa blagom prednošću. S druge strane bordo momčad nije uvjerljiva. Izabranici Dragana Jovića igraju toplo - hladno, no danas će učiniti sve da pobijede gradskog rivala i tako koliko - toliko spase ne baš uspješnu sezonu.

GOŠK i Sloboda će u Gabeli odigrati derbi začelja. Domaći u ovaj duel ulaze kao favoriti, a u nekim kalkulacijama dovoljan im je i bo kako bi došli na korak do opstanka u društvu najboljih. Sloboda, pak, mora tražiti tri boda. Pobjeda bi izabranike Abdulaha Ibrakovića gotovo sigurno ostavila u društvu najboljih, pa nas po svemu sudeći u Gabeli očekuje dosta uzbudljiva fudbalska predstava.

U Lukavici će Slavija dočekati Zvijezdu. Izabranicima Vlade Čapljića pobjeda je prijeko potrebna u borbi za goli premijerligaški život i učinit će sve da do iste dođu. S druge strane Zvijezda u Lukavicu dolazi bez imperativa, a takve momčadi znaju biti jako opasne.

Čelik će na Bilinom Polju snage odmjeriti sa Rudarom, dok u Široki Brijeg stiže rasterećeni Travnik.

U Trebinju će susret 28. kola Premijer lige odigrati domaći Leoatr i Zrinjski, Olimpic gostuje kod otpisane Kozare, dok će u Mostaru Rođeni dočekati banjalučki Borac.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.