Sve utakmice 9. kola u subotu
Detalj sa utakmice iz prošlog kola: Sarajevo - Olimpic 3:1

Zbog Općih izbora

Sve utakmice 9. kola u subotu

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Kompletno deveto kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine odigraće se u subotu, a razlog tome su Opći izbori u našoj zemlji koji se održavaju u nedjelju.

Epitet 'derbi kola' će svakako ponijeti meč sa Grbavice, gdje će snage odmjeriti domaći fudbaleri Željezničara, te zenički Čelik. Edin Golać, arbitar iz Banovića, dijelit će pravdu u duelu starih rivala. Jedina je to utakmica u noćnom terminu (19.30h), te će je direktno prenositi BHT 1.

Banjalučki Borac će na Gradskom stadionu ugostiti tuzlansku Slobodu, a ovaj meč počinje nešto ranije, odnosno u 17 sati.

Preostalih šest mečeva odigraće se u terminu od 15 sati i 30 minuta. Zvijezda u Gradačcu dočekuje Sarajevo, u Prijedoru "rudarski" derbi između Rudara i Budućnosti, Olimpic na Koševu dočekuje Zrinjski, Široki Brijeg zvorničku Drinu, na Policama Leotar dočekuje Velež, dok će Pirota i Travnik ugostiti Slaviju.

Subota, 15.30 sati:
PRIJEDOR: Rudar – Budućnost (Vladimir Bjelica)
SARAJEVO: Olimpik – Zrinjski (Dragan Skakić)

GRADAČAC: Zvijezda – Sarajevo (Semir Kaplan)

TRAVNIK: Travnik – Slavija (Ljubiša Vrhovac)
TREBINJE: Leotar – Velež (Predrag Stankić)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Drina (Edin Jakupović)

17 sati

BANJALUKA: Borac – Sloboda (Danijel Pajić)

19.30

SARAJEVO: Željezničar – Čelik (Edin Golać)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.