Sve zbog Lewandowskog: Werner odgovorio Salihamidžiću

Napadač nastavlja da rešeta

Sve zbog Lewandowskog: Werner odgovorio Salihamidžiću

E. Škorić

Zvijezda RB Leipziga Timo Werner reagirao je na izjave sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića koji je rekao kako nije siguran da bi 23-godišnjak bio dobar za njemačkog prvaka.

Robert Lewandowski je, s druge strane, Braci "savršen" za Bayernov stil igre, jer "ima sposobnost kretanja u slobodnim prostorima i pronalaženja izvrsnih rješenja s loptom".

Međutim, Werner je sinoć s dva gola pretekao Lewandowskog i sa 20 golova je prvi strijelac lige, a Leipzig uvjerljivo prvi na tabeli u Bundesligi.

Govoreći za Bild, Werner kaže kako vjeruje da je Lewandowski bio prilično sličan njemu kao igraču kada se 2014. pridružio Bayernu iz Borussije Dortmund.

"Mislim da svi imaju pravo na svoje mišljenje. No, bez obzira na to što je Salihamidžić rekao, Bayern ima igrače poput Serge Gnabryja i Kingsleyja Comana koji svoju brzinu krilima koriste kako bi trčali unutra. Očito je u pravu što govori o tome da je Lewandowski sjajan napadač i da su prednje pozicije vrlo dobro postavljene. Ali isto tako mislim Lewandowski je tijekom godina mijenjao svoj stil igre. Igra u uskm prostoru u Bayernu, ali je nekada igrao nogomet s brzom tranzicijom kod Jurgena Klopap u Dortmundu", rekao je Werner.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Lewandowski je bio vrsta igrača sličnog meni koji se kreće iza i brzo se transformiše. Sigurno, kad ostariš, možda nisi tako živahan kao nekad, ali on se ipak morao prilagoditi Bayernovoj filozofiji i razvijati se nadalje, jer su puno više igrali na lopti. Ja imam 23 godine i još uvijek mogu puno toga naučiti. Ali u Leipzigu sa često pokazao da mogu postići gol protiv momčadi koji se duboko brane i da mogu da se krećem u zbijenom prostoru", dodao je sjajni napadač.

Prema izvještajima je Bayern prošlog ljeta mogao dovesti Wernera za samo 25 miliona eura zahvaljujući klauzuli u ugovoru, ali je odluka Bavaraca bila da ga ne dovedu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjo
nek ga sad plate 125 miliona jer momak ubija...ako neki debili vrijede onolike pare onda ovaj momak definitivno vrijedi toliko
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi