Svečani ručak u Tuzli: Sloboda juriša na duplu krunu!
Foto: fksloboda.ba

Nakon završetka prvog dijela sezone

Svečani ručak u Tuzli: Sloboda juriša na duplu krunu!

Midhat Šljivak

Fudbalski klub Sloboda završio je prvi dio sezone Premijer lige BiH na prvom mjestu.

Crveno-crni ove sezone igraju zaista fantastično predvođeni Husrefom Musemićem, te su zasluženo na prvom mjestu.

Nakon okončanja jesenjeg dijela sezone, danas su prvotimci i rukovodstvo tuzlanskog tima održali svečani ručak.

Ručku je prisustvovao i gradonačelnik Tuzle Jasmim Imamović, koji je otkrio pozdravio sve što je tim napravio na čelu s predsjednikom Azmirom Husićem.

"Upućujem vam najiskrenije čestitke za sve ono što ste napravili u proteklom periodu! Čestitam prije svega predsjedniku Azmiru Husiću koji je digao Slobodu sa dna. Znate, prethodnih godina Slobodu su vodili uglavnom ljudi koji su gledali sebe, a gospodin Husić je čovjek koji ima novac i jasnu viziju kako od Slobode napraviti veliki i uspješan Klub. Takvim ljudima se mora odati priznanje i zahvalnost, ali im moramo biti i podrška. Takođe, čestitam ljudima u Klubu, velikom fudbalskom stručnjaku Husrefu Musemiću i vama fudbalerima na radosti koju ste nam pričinili", poručio je Imamović i otkrio planove za budućnost:

"Nakon rezultata koje ste ostvarili, u narednoj godini od nas možete očekivati još veću finansijsku podršku nego što je to do sada bilo. Zahvaljujući vašim uspjesima neki od velikih privrednih subjekata iz Tuzle iskazali su volju i spremnost da podrže Klub. Ovo do sada nikome nisam rekao i informaciju otkrivam vama - već od 15. decembra - krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta", rekao je Imamović.

Direktor Kluba Sabahudin Saša Vugdalić gradonačelniku Imamoviću je poklonio zastavicu i dres FK Sloboda. Na dresu je ispisan broj 15, kao simbol godine kada su crveno - crni okrenuli novu, svjetlu stranicu svoje budućnosti.

"Na ovom mjestu prije godinu dana predsjednik Azmir Husić i njegovi saradnici donijeli su odluku da Slobodu isčupaju iz blata u kojem se tada nalazila. Bio je to težak i mukotrpan put, ali evo nas ponovo na istom mjestu i to kao lideri Premijer lige. Na ovome nećemo stati, nego idemo naprijed krupnim koracima ka novim uspjesima. Od Slobode ćemo napraviti trofejan i evropski klub", poručio je Vugdalić.

"Uradili smo veliki posao i sada je na vama da se dobro odmorite i pripremite za sve ono što nas čeka na proljeće. Nadam se da ćete se pridržavati programa individualnog rada kako biste što spremniji došli na prozivku koju smo planirali za 16. januar. Očekuje nas težak posao zadržavanja liderske pozicije. Ne trebamo zaboraviti ni Kup BiH, tako da ćemo često igrati utakmice u ritmu srijeda - subota. Zbog toga svi moramo biti maksimalno ozbiljni, što bolje se odmoriti i osvježeni započeti pripreme za nastavak prvenstva", igračima se kratko obratio Husref Musemić, šef struke crveno - crnih, a za kraj se prisutnima obratio i kapiten Zajko Zeba:

"Sve ovo što smo čuli nas mnogo raduje. Mi ćemo učiniti sve da i na proljeće zaigramo najbolje što znamo i da ostanemo na prvom mjestu", rekao je Zeba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pripreme za proljetni dio sezone fudbaleri Slobode počeće 16. januara.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.