Šveđani slavili u Zagrebu protiv Hrvatske

Rusija u Kopenhagenu bolja od Danske

Šveđani slavili u Zagrebu protiv Hrvatske

Edmir Škorić

Hrvatska nogometna reprezentacija u Maksimiru je u prvoj probi pred Euro poražena od Švedske s 3:1.

Švedska je na poprilično praznom Maksimiru iznenadila Hrvatsku, koja je bila bolja u protekla tri međusobna susreta. Omjer na strani Hrvata, ali Švedska je večeras zasluženo došla do pobjede predvođena Milanovim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem.

Upravo Ibrahimović je u 13. minuti pogodio za vodstvo gostiju. Uposlio je Milanov igrač Elma, kojeg domaći golman Pletikosa ruši u svom šesnaestercu. Zlatan je bio siguran s bijele tačke.

Vatreni u finišu prvog dijela dolaze do poravnanja. Nakon bezazlene duge lopte Schildenfelda, Jonas Olsson nespretno reagira ispred Olića i matira svog golmana. Šveđani ponovo vode na otvaranju drugog dijela.

Ibrahimović se sjurio ka golu Hrvatske, vratio loptu za Guidettija, a na kraju Holmen s ruba kaznenog prostora pucao, Pletikosa odbranio, a sve dobro pratio Larsson i pogodio usamljen s nekih pet metara.

Isti igrač u 69. rješava sve dileme oko pobjednika. Ibrahimović opet vuče akciju, upošljava sjajno Larssona, ovaj matira Pletikosu.

Rusija je u Kopenhagenu s 2:0 savladala Dansku. U četvrtoj minuti Roman Širokov dovodi goste u vodstvo, a Arsenalov veznjak Andrej Aršavin postavlja konačan rezultat u 45. minuti. Ovome dodajmo da je Austrija s 3:1 porazila Finsku.


Prijateljske utakmice:
Danska - Rusija 0:2 (Širokov 4, Aršavin 45)
Hrvatska - Švedska 1:3 (Olsson 44 - autogol/ Ibrahimović 13 - penal, Larsson 46, 69)
Austrija Finska 3:1 (Janko 32, Harnik 54, Ivanschitz 73 - penal/ Furoholm 89)




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.