Šveđani strahuju od Ronaldove glume
Ronaldo često na travnjaku

Uoči kvalifikacijske utakmice s Portugalom

Šveđani strahuju od Ronaldove glume

Edmir Škorić

Reprezentacija Švedske narednu kvalifikacionu utakmicu igra u Portugalu, a bivši napadač Manchester Uniteda Henrik Larsson odlučio je glavnog sudca utakmice, upozoriti na "padove" nekadašnjeg suigrača Cristiana Ronalda.

Henrik Larsson tvrdi kako je njegov bivši suigrač iz vremena dok su obojica igrali u Manchsteru, Cristiano Ronaldo, sklon glumi, te nepotrebnom valjanju po terenu.
Također, iskusni napadač upozorava svoje suigrače da ne padaju na lukave zamke portugalske "sedmice".

"Ja namjeravam govoriti sa sudcem pred početak utakmice, upozoriti ga o Ronaldovom "ronjenju" po terenu. Moramo biti oprezni kao tim, da ne bismo upali u njegovu zamku, ali isto tako i sudac ga mora držati na oku u vezi toga."

Cristiano Ronaldo postao je poznat u Engleskoj po njegovoj navodnoj glumi, iako je Alex Ferguson mišljenja da njegovo padanje nije gluma, već pretjerano grubo postupanje protivničke odbrane, te da sudci moraju zaštititi igrače.

Utakmica Portugala i Švedske igra se u Portu, ove subote sa početkom u 21:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.