Šveđanin David Elm potpisao za Fulham
Trener Fulhama se osigurao u napadu

Spas u zadnji čas

Šveđanin David Elm potpisao za Fulham

Edmir Škorić

Posljednji dan transferskog prijelaznog roka iskoristili su i čelnici engleskog Fulhama koji su na godinu dana potpisali švedskog napadača Davida Elma.

Spas u zadnji čas, može se slobodno nazvati dovođenje čelnika Fulhama švedskog naapdača. Naime, na Croven Cottage danas je stigao David Elm, bivši napadač švedskog FF Kalmara. Upravo Elm je jedna od najzaslužnijih što je Kalmar prošle sezone osvojio naslov prvaka države, a ove nacionalni kup.

Trener Roy Hodgson tražio je duže vrijeme zamjenu za povrijeđenog napadača Andy Johnsona i čini se da ju je upravo pronašao.

"Već sam spreman trenirati sa ostatkom ekipe u sklopu priprema za neke važne susrete Premier lige i Evropske lige nakon međunarodne pauze. Uživao sam igrajući u Švedskoj i sada se veselim uzbudljivom poglavlju, odnosno mojoj karijeri U Fulhamu", izjavio je 26-godišnji napadač.

Elm je sada drugi Šveđanin u Fulhamu, od ranije u klubu nastupa odbrambeni igrač     Fredrik Stoor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti