Još jedan nevjerovatan rezultat u ženskom fudbalu

Nevjerovatno

Još jedan nevjerovatan rezultat u ženskom fudbalu

Midhat Šljivak

Ženska fudbalska reprezentacija Švedske deklasirala je danas Gruziju u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bilo je čak 15:0 za Šveđanke.

Ženske kvalifikacije za Mundijal donose zaista nestvarne rezultate. Razlika u kvaliteti reprezentacija je zaista ogroman, a dokaz tome je i današnji meč između Gruzije i Švedske odigran u Goriju.

Šveđanke nisu imale milosti prema mnogo slabijem rivalu. Slavile su čak s 15:0, a 11 od 15 pogodaka postigle su u prvom poluvremenu.

Revija golova počela je već u trećoj minuti kada je Rolfo zabila za 1:0, a pored nje pogotke je zabijalo još devet igračica.

Hat-trick je postigla Angeldal, po dva gola su zabile Blackstenius, Hurtig i Asllani, a još su se u listu strijelaca upisale Sembrant, Ilestedt, Andersson, Blomqvist i Schough.

Švedska je uvjerljivo prva u grupi A kvalifikacija s 18 bodova i gol-razlikom od 26-1. Gruzija je posljednja bez bodova i gol-razlikom 0:35.

Ovo je samo još jedan u nizu nevjerovatnih rezultata u ženskom fudbalu. Prethodnih mjeseci viđena je zaista luda golijada na brojnim mečevima. Engleska je tako dobila Latviju s 2:0, a Belgija je ponizila Armeniju s 19:0.

Treba istaći da je reprezentacija BiH danas savladala Azerbejdžan rezultatom 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi