Švedska u baražu

Kvalifikacije za EP, grupa E

Švedska u baražu

E. Škorić

Švedska nogometna reprezentacija sve je bliže dodatnom doigravanju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Poljskoj i Ukrajini.

Švedska je na kišom natopljenom stadionu u Helsinkiju s 2:1 savladala domaću selekciju Finske. U vodstvo ih je doveo Sebastian Larsson već u 8. minuti, a na 2:0 povisio je Martin Olsson u sedmoj minuti drugog dijela.

Nemoćni Finci tek su preko Joona Toivia ublažili poraz u 73. minuti. Dobru priliku da postigne treći gol za goste propustio je stoper Daniel Martinović, koji je glavom šutirao nakon centaršuta, ali je lopta udarila u stativu.

Podsjetimo da je Holandija izborila direktan plasman u grupi E, dok Švedska ima 21 bod iz 9 utakmica i osigurala je baraž. U posljednjem kolu, u utorak, u Solni dočekuju Holandiju, dok će Finska gostovati Mađarskoj u Budimpešti.


Grupa E:

Finska - Švedska - 1:2 (Toivio 73/ Larsson 8, Olsson 52)
Holandija - Moldavija (od 20:30 sati)Poredak:

1. Holandija 24 (-1)
2. Švedska 21
3. Mađarska 18
4. Finska 9
5. Moldavija 6 (-1)
6. San Marino 0


szólj hozzá: Highlights:Finland-Sweden 1-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.