Svega 1.350 mjesta biće problem za navijače Želje?

Mali kapacitet stadiona u Petrovcu

Svega 1.350 mjesta biće problem za navijače Želje?

Žrijeb parova za 1. pretkola Europa lige sarajevski Željezničar spojio sa crnogorskim Lovćenom, četvrtoplasirani tim iz prošle sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine će svoju prvu utakmicu igrati 3. jula, ali ne na stadionu Lovćena Obilić Poljana na Cetinju koji ne ispunjava osnovne UEFA-ine kriterije, nego u Petrovcu.

Upravo tu bi mogao nastati problem za sve navijače kluba sa Grbavice koji su planirali put susjedne Crne Gore kako bi dali podršku svojim ljubimcima. Naime, zbog rekonstrukcije najvećeg crnogorskog stadiona Pod Goricom u crnogorskoj prijestolnici.

Mali kapacitet stadiona u Petrovcu od svega 1.350 sjedećih mjesta mogao bi biti veliki problem obzirom da je domaćin gostu prema pravili dužan dati svega 5% od ukupnog kapaciteta stadion.

Upravo ovaj podatak mogao bi u mnogome utjecati na odlazak, ili makar ulazak navijača Željezničara na stadion, a jasno je da će interes za odlazak na ovog gostovanje zbog blizine biti sasvim sigurno velik.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.