Svega tri gola u dva derbi susreta

Pregled golova 12. kola Serije A

Svega tri gola u dva derbi susreta

Edmir Škorić

Ovog vikenda odigrani su susreti 12. kola italijanske Serije A, a posebnu pozornost privukli su okršaji Juventusa i Rome u Torinu, odnosno Intera i Milana u Milanu.

No, derbi susreti nisu nam previše toga donijeli. Tek tri gola, od čega dva u Torinu gdje je Juventus odigrao 1:1 sa Romom. Milan je, pak, penalom Zlatana Ibrahimovića slavio veliku pobjedu na Giuseppe Meazzi, sa kojom se vratio na lidersku poziciju.

Najviše golova u ovom golu postignuto je u Udinama i Palermu, gdje je Udinese sa visokih 4:0 savladao Lecce, odnosno Palermo Chievo rezultatom 3:1.  Hat-trick u ovom kolu postigao je Udineseov napadač Antonio Di Natale, ali i Palermov Javier Pastore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.