Sven-Goran Eriksson najbliži Fulhamu

Šveđanin dolazi na mjesto Hodgsona?

Sven-Goran Eriksson najbliži Fulhamu

Edmir Škorić

Bivši engleski selektor Sven-Goran Eriksson već se duže vrijeme spominje kao zamjena za Roya Hodgsona na klupi Fulhama, a njegov zastupnik tvrdi kako Šveđanin ima „nedovršenog posla u Engleskoj“.

Fulham je ovog ljeta ostao bez Roy Hodgsona, koji je zasjeo na kormilo Liverpoola, pa na Craven Cottageu tragaju za njegovom zamjenom.

Nakon što je Ajaxov trener Martin Jol odbio Fulham, sve je izvjesnije da bi tu poziciju mogao zauzeti Sven-Goran Eriksson.

“To je jako atraktivan klub i ne samo za Svena, već za sve stručnjake. No, još uvijek ne postoje kontakti“, kazao je Athole Still, čovjek koji zastupa Šveđanina, dodavši:

“Znamo da je Sven već nekoliko tjedana u opticaju za njihovog menadžera“.

Eriksson je na Svjetskom prvenstvu vodio selekciju Obale Slonovače, te se smatra kako se želi vratiti u Englesku, gdje je ranije vodio Manchester City i Notts County.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.