Sven-Goran Eriksson u najstarijem klubu

Sven-Goran Eriksson u najstarijem klubu

Edmir Škorić

Engleski četveroligaš, ujedno najstariji klub na svijetu, za novog sportskog direktora imat će švedskog stručnjaka Sven-Goran Erikssona, budući da je 61-godišnjak prihvatio ponudu Notts Countyja.

Sven-Goran Eriksson sjedio je na klupi Gordog albiona od 2001. pa do 2006. godine, a u sezoni 2007/08. bio je trener Manchester Cityja. U aprilu ove godine smijenjen je sa mjesta selektora meksičke reprezentacije, zbog loših rezultata u kvalifikacijskim mečevima za SP.

Notts County klub je iz enlgeske četvrte lige (The Leauge Two), koji je ujedno i najstariji klub na svijetu (osnovan 1862. godine), a potiče iz Nottinghama. Šveđanin će imati dužnost savjetnika, sportskog direktora, ali će također postati i klupski dioničar tog kluba.

"Prihvatio sam funkciju zbog jedinstvene prilike za izgradnju kluba na duže vrijeme. Trenersku karijeru počeo sam u nižerazrednom klubu u Švedskoj kojeg sam odveo do prve lige. Sada imam priliku nešto slično napraviti sa Notts Countyjem, najstarijim klubom na svijetu", izjavio je švedski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti