Sven-Goran Eriksson umjesto Hodgsona?

Fulham u potrazi za trenerom

Sven-Goran Eriksson umjesto Hodgsona?

Edmir Škorić

Švedski stručnjak koji se baš i nije proslavio na Mundijalu vodeći selekciju Obale Slonovače, Sven-Goran Eriksson, mogao bi preuzeti momčad engleskog Fulhama.

Roy Hodgson pristao je potpisati ugovor sa Liverpoolom, pa je mjesto na poziciji glavnog trenera Fulhama ostalo prazno. Mogao bi ga popuniti švedski stručnjak Sven-Goran Eriksson, koji je u Južnoj Africi na Svjetskom prvenstvu predvodio Obalu Slonovače.

"Mislim da imaju sjajnog menadžera i ne znam da li će on otići u Liveprool", nedavna je izjava Erikssona, koji, očito, ima namjeru preći na Craven Cottage.

"San svakog menadžera je trenirati klub u Premijer ligi. To je najbolja liga na svijetu", dodaje Eriksson.

Šveđaninu bi ovo mogao biti drugi izazov u Premier ligi, budući da je ranije bio trener Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.