Sven-Goran Eriksson vjeruje u Azzurre

Švedski stručnjak prati Italiju

Sven-Goran Eriksson vjeruje u Azzurre

Edmir Škorić

Bivši selektor Gordog albiona, Sven-Goran Eriksson, vjeruje u uspjeh italijanske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici naredne godine.

Švedski strateg Sven-Goran Eriksson sa Engleskom reprezentacijom u dva navrata je bio blizu osvajanja SP-a. Sada bivši selektor Gordog albiona vjeruje kako će Italija predvođena Marcello Lippijem odbraniti naslov svjetskog prvaka iz Njemačke prije više od tri godine.

"Italija uvijek igra dobro, a kada se kvalificiraju oni će, ubijeđen sam, nastaviti sa dobrim partijama. Italija je uvijek Italija, kada stignu u Južnu Afriku sve se može dogoditi", kazao je Eriksson za italijanski Sky Sport.

Iako je Šveđanin uposlen kao direktor engleskog drugoligaša Notts Countryja, on još uvijek pozorno prati dešavanja u Italiji.

"Mislim da je Inter ove sezone favorit za Scudetto, jer u ovom trenutku ne vidim nikog drugog", zaključio je bivši trener Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti