"Svi se bojimo i nije nam jasno zašto se kod nas fudbal još uvijek igra"

Jasna poruka igrača Dinama iz Minska

"Svi se bojimo i nije nam jasno zašto se kod nas fudbal još uvijek igra"

E. Čaušević

Tokom pandemije koronavirusa jedini gdje se fudbal igra u Evropi jeste Bjelorusija.

Vlada u Bjelorusiji nije željela uvesti toliko žestoke mjere koje bi zaustavile normalan život. Sve fudbalske lige u Evropi su prekinute osim u Bjelorusiji koja odolijeva koronavirusu.

Zbog toga su se Bjelorusi našli u nevjerovatnoj situaciji jer nikada nije bilo toliki interes za TV prava utakmica njihove lige. Ljubitelji fudbala traže bilo koju ligu samo da prate utakmice i zbog toga bi Bjelorusi itekako mogli profitirati.

Međutim, igrači u ovoj zemlji nisu baš oduševljeni što se liga još uvijek igra jer se s razlogom boje za svoje zdravlje, ali i za zdravlje svojih najbližih. O svemu je govorio brazilski igrač Danilo Sousa Campos koji nastupa u dresu Dinama iz Minska.

"Svi u Evropi su zaustavili fudbal. Igrači u najjačim ligama imaju ogromna primanja, ali sve je zaustavljeno. Ne razumijem zašto se to ovdje ne uradi. Moramo pratiti šta svi rade, a ne ići na svoju ruku. Normalno da smo svi nervozni i da se bojimo jer ne znate šta se sutra može desiti", rekao je Campos i dodao.

"Danas svi rade, a sutra niko ne zna šta može biti. Može se desiti situacija kao u Rusiji gdje niko ne smije izaći na ulicu. Dvije sedmice se priča da će se liga zaustaviti, ali uvijek se nađe neki izgovor jer potpisuju TV prava. Svi vidimo šta se dešava u svijetu i bojimo se za svoje porodice. Trudim se da se zaštitim što više mogu i izbjegavam kontakte. Ali, na utakmicama je to nemoguće. Nadam se samo da nećemo žestoko platiti zbog svega ovoga".

Top Komentari

realno_govoreci
Igrate Nikom nista ne fali Igraj i suti Ako su po cijelom svijetu ovce ,ne mora znaciti da i vi isto trebate biti Vidis da nemate problema,ne pametuj i igraj
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi