Svi su pokušali, ali niko nije uspio pobijediti Želju

Rijetko viđena serija bez poraza

Svi su pokušali, ali niko nije uspio pobijediti Želju

Željezničar se može pohvaliti da je tim koji je uspio ostati neporažen u petnaest uzastopnih utakmica protiv sve i jednog protivnika u Premijer ligi BiH.

Posljednji poraz su Plavi doživjeli na svojoj Grbavici drugog novembra prošle godine, kada su izgubili od Sarajeva rezultatom 2:1.

Nakon toga je Željezničar odmjerio snage sa svim svojim protivnicima u ligi i napravio ono što je malo ko očekivao. Svi su pokušali, ali niko nije uspio pobijediti tim sa Grbavice.

Serija je počela Travniku, kada je Željezničar remizirao sa istoimenim domaćinom rezultatom 0:0. Nakon toga, redom su padali Čelik, Olimpic, Slavija, Drina, Vitez, Zvijezda, Borac, Velež i Mladost.

Plavi su 'preživjeli' tri najteža gostovanja: Na Pecari, Pod Bijelim Brijegom i na Koševu. Sva tri puta su momci Milomira Odovića osvajali po jedan bod.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Daleko od toga da Željo nije pravio i kikseve, jer se takvim definitivno mogu nazvati dva uzastopna remija na Grbavici protiv Radnika i Slobode. 

Kada se sve sabere i oduzme, hrabra ovosezonska generacija Plavih je zavidnom i rijetko viđenom serijom pozitivnih rezultata pokazala da ima kvalitet, u koji su mnogi sumnjali prije nekoliko mjeseci.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.