Svi u Portugal!

Svi u Portugal!

Sponzorski tekst

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. novembra gostuje u Portugalu, gdje će sa domaćom selekcijom igrati drugu utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

I ovoga puta Centrotouras je obezbijedio aranžman za utakmicu decenije za naše Zmajeve: Bodrimo zajedno reprezentaciju BiH u Portugalu, na stadionu Benfice Estadio da Luz!

Provjereni recept uspjeha, odlazak na utakmicu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u aranžmanu Centrotoursa, i ovog puta Vam stoji na usluzi. Centrotours je organizovao odlazak na drugu utakmicu baraža kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, a to je prilika koju nijedan zaljubljenik u "najvažniju sporednu stvar na svijetu" ne bi smio propustiti.

Program odlaska autobusom


SUBOTA, (12.11.2011.)
Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu u 16.30h. Polazak autobusa u 17.00h. Vožnja modernim Centrotransovim autobusom preko Hrvatske i Slovenije. Noćno putovanje.

NEDJELJA, (13.11.2011.)
Dolazak u Firencu u jutarnjim satima. Slijedi obilazak najznačajnijih znamenitosti prijestonice renesanse: Santa Maria Novella, Santa Maria Dei Fiori, Piazza Signoria, Palazzo Vechio, Galerija Uffici, Ponte Vechio, Piazza Republica... Nastavak putovanja prema Chivitavechiji. Dolazak u luku Chivitachia i smještaj u ¼ kabine. Isplovljavanje broda kompanije Grimaldi Lines u 22.15h. Vožnja prema Barseloni.



PONEDJELJAK, (14.11.2011.)
Uplovljavanje u luku Barselona oko 19.00h. Slijedi nastavak vožnje prema Lisabonu preko Madrida. Noćna vožnja.



UTORAK, (15.11.2011.) UTAKMICA!!!
Dolazak u Lisabon u jutarnjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Druženje sa brojnim bh navijačima na centralnom gradskom trgu. Zajednički polazak na utakmicu. Utakmica u 21.00h. Nakon utakmice slijedi povratak u hotel. Noćenje.

SRIJEDA, (16.11.2011.)
Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Lisabona: vožnja pored tipičnog kvarta ALFAMA, BAIRRO ALTO, trga ROSSIO, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod TORRE de BELEM uz rijeku Tagus, na listi UNESCO svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana Sv. Jeronima iz 16. st., pod zaštitom UNESCO-a... Nastavak vožnje prema Barseloni. Noćna vožnja.

ČETVRTAK, (17.11.2011.)
Dolazak u Barselonu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

PETAK I SUBOTA, (18. I 19.11.2011.)
Nakon doručka slijedi GRATIS panoramsko razgledanje Barselone uz kraća zaustavljanja pored najznačajnijih znamenitosti grad: Stadion Nou Camp, Sagrada Familia, Park Guell, Avenija Diagonal, Placa Espanya, Placa Catalunya, Mt Juic, La Rambla... Nakon obilaska Barselone nastavak vožnje prema Bosni i Hercegovini.  Dolazak u BiH u subotu u večernjim satima.

CIJENA: 645,00 KM

U cijenu je uključeno:
- Bus prijevoz Sarajevo-Lisabon-Sarajevo novim Centrotransovim autobusima,
- Brodski prijevoz na relaciji Chivitavechia – Barselona i smještaj u ¼ kabinama,
- Smještaj u hotelu 3* u centru Lisabona u ½ i 1/3 sobama na bazi noćenja sa doručkom,
- Smještaj u Barseloni u hotelu 4* na bazi 1 noćenje sa doručkom,
- Usluge pratioca grupe
- GRATIS razgledanje Firence i Barselone!

U cijenu nije uključeno:
- PZ osiguranje 15,00 KM,
- Fakultativni obilasci i drugi individualni troškovi (Lisabon panoramski 20,00 EUR, Nou Camp 15,00 EUR, Aquarium u Barseloni 15,00 EUR)
- Ulaznica za utakmicu,
- Doplata za 1/1 kabinu na brodu 100,00 KM,
- Doplata za ½ kabinu na brodu Grimaldi Lines 60,00 KM/putnik
- Doplata za 1/1 sobu u hotelima u Lisabonu i Barseloni 120,00 KM
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 199,00 KM
- Popust za dijete do 12 godina 120,00 KM

Prijave do 01.11.2011.g.
Broj mjesta je ograničen.

PROGRAM FAKULTATIVNIH IZLETA

AUTOBUS
BUS-BROD 12.-19.11.2011.

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Nou Camp
Obilazak jednog od najpoznatijih i najljepših stadiona u Evropi. Muzej F.C.Barcelona je treći po posjećenosti u Španiji, iza muzeja Prado u Madridu i muzeja Salvadora Dalija u Figueresu...
Karta uključuje obilazak muzeja i izlazak na tribine stadiona.

AQUARIUM „BARCELONA“
Jedan od najpopularnijih svjetskih aquariuma sa više od 11.000 primjeraka od preko 450 raznih biljnih i životinjskih pomorskih vrsta, uz nevjerovatan 80-metarski tunel sa pokretnom trakom ispod površine mora, uz fascinantan pogled na ajkule, raže i ostale „velike“ ribe u ovom prelijepom zdanju koji je do sada posjetilo vise od 14 miliona turista.

PANORAMSKI OBILAZAK LISABONA
Lisabon mnogi nazivaju Bijeli grad zbog fascinantne i jedinstvene arhitekture, te prelijepog položaja na ušću rijeke Tagus koja se na tom mjestu, ulijeva u Atlantski okean. Obasjan sunčevim zrakama u vama će, sasvim sigurno, probuditi osjećaj divljenja, jer Portugalci kažu da ako niste vidjeli Lisabon ustvari niste vidjeli ljepotu...

Doživjeti ovaj grad treba svim čulima, od gastronomske ponude velikog broja ribljih specijaliteta, pa do tradicionalnog Fada-pjesme o ljubavi, smrti i prolaznosti života..

Panoramski obilazak uključuje vožnju autobusom kroz centralnu gradsku zonu:

Trg Marques de Pombal, Avenija Liberdade, te centralni i jedan od najljepših trgova Rossio.Nakon toga sljedi posjeta ALFAMI, najstarijem djelu grada,uz kraću šetnju uskim i šarmantnim uličicama prema vrhu uzvišenja do dvorca Sao Jorge, sa čijih zidina se pruža fantastičan pogled na cijeli grad, rijeku Tagus i bližu okolinu..

Nakon toga idemo prema BELEMU, djelu grada koji je posvećen velikim Portugalskim moreplovcima i avanturistima, koji će vas podsjetiti na „zlatno doba“ Portugala. Danas je taj dio grada jedan od najljepših sa prekrasnim zelenim površinama i brojnim spomenicima vrijednih posjete..
(Manastir Sv.Jeronima,Toranj Belem,Padrao dos Descobrimentos-spomenik otkričima.. Ulaznice za ove objekte nisu uključene)

NAPOMENA:
-Agencija zadržava pravo otkazivanja aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Kalkulacija rađena na bazi minimum 45 putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.