Svi žele "novog Ronaldinha"
Brazilski tinejdžer postao hit

Evropa luda za Brazilcem

Svi žele "novog Ronaldinha"

Edmir Škorić

Ponekad je dovoljno čuti da je igrač Brazilac, da bi evropski velikani izdvojili milione nadajući se da će u tim dovesti nasljednika Ronalda, Rivalda, Kake, Ronaldinha... Douglas Costa smatra se jednim od njih.

Tek što je napunio 18 godina, Douglas Costa već je postao tražena roba u svijetu fudbala. Arsene Wenger i Sir Alex Ferguson pokušavaju sve kako bi baš jedan od njih bio taj sretnik, koji će u svom timu imati "novog Ronaldinha".

Naime, Douglas Costa je ofanzivni igrač brazilskog Gremija, odličnim nastupima za navedeni klub natjerao je čelnike Manchestera i Arsenala da ga svrstaju u svoju transfersku listu. No, Costa je za sada, ipak, najbliže Allianz Areni, odnosno minhenskom Bayernu. Bavarci su ga ranije opazili, i već pregovaraju sa Brazilcem, iako ga na Old Traffordu silno žele kao zamjenu za Cristiano Ronalda.

"Došlo je do pristupa jednog velikog njemačkog kluba. Vidjeli su ga u Južnoameričkom mladom prvenstvu i odmah ga željeli. Razgovarali smo, no vidjet ćemo što će se dogoditi u narednih sedam dana", izjavio je Costin menadžer Cesar Bottega.

Bottega je dobio poziv i sa Old Trafforda. Navodno su Vragovi i više nego zagrijani za Costu, no vremena je sve manje. Bayern, Arsenal i Manchester su timovi koji pokušavaju osvojiti srce mladića, te ga dovesti u svoje redove, ali je sigurno kako će se broj evropskih giganata uskoro povećati.

Bez obzira što je tek postao punoljetan, Costa košta nevjerovatnih 21 milion funti, pa je i teško očekivati da Englezi izdvoje toliku sumu novca za tako mladog i neiskusnog igrača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.