Švicarska razbila Izrael, Norvežani slavili u "skandinavskom derbiju"

Evropsko kadetsko prvenstvo

Švicarska razbila Izrael, Norvežani slavili u "skandinavskom derbiju"

Kadetska selekcija Švicarske je nakon poraza od Italije u provm kolu Grupe A večeras razbila selekciju Izraela i slavila pobjedu rezultatom 3:0.

Imali su i Izraelci svojih šansi, ali je realizacija izostajala, što nikako nije bio slučaj kod švicarskih kadeta.

Poveli su Švicarci već u 10. minuti kada je Mambimbi odlično reagovao nakon asistencije Vonmoosa, da bi isti igrač postigao gol i za 2:0, dvije minute prije odlaska na odmor.

Na otvaranju drugog dijela Švicarci rješavaju sve dileme oko pobjednika. Igrala se 47. minuta kada je Tushi pogodio za 3:0. Asistent je ponovo bio Vonmoos.

U večernjem terminu je odigran i susret drugog kola Grupe B između Norveške i Švedske. Na kraju su u "skandinavskom derbiju" bolji bili Norvežani, pa su slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Ipak, susret je puno bolje otvorila Švedska koja je povela golom Hammara već u četvrtoj minuti, a rezultat 1:0 je na semaforu stajao sve do samog finiša prvog dijela kada Thomas Rekdal pogađa za 1:1.

Isti igrač je svojim drugim golom u 69. minuti donio preokret i pobjedu selekciji Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi