Švicarska u polufinalu
U polufinalu se vraćaju Seferović i Hajrović

Svjetsko prvenstvu U17

Švicarska u polufinalu

M. Maksimović
Teme:

Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina ulazi u samu završnicu. Ostalo je ono najvažnije, ostali su najbolji koji će igrati u polufinalu. Švicarska protiv Kolumbije i Španija protiv Nigerije.

Švicarska je u četvrtfinalu odigrala još jednu veliku utakmicu pobjedivši Italiju 2:1. Golom Ben Khalife Švicarska je povela u 24.minuti, a utakmicu je na početak vratio Carraro osam minuta kasnije. Švicarska je ponovo povela u 62.minuti golom Buffa, a u narednom napadu jedanesterac za Italiju. Veseli je morao u svlačionicu zbog crvenog kartona, ali Fossati loše šutira sa bijele tačke i rezultat do kraja  ostaje nepromjenjen. Maik Nakić je utakmicu odgledao sa klupe, Haris Seferović i Sead Hajrović su utakmicu propustili zbog kartona.

Protivnik Švicarske u polufinalu je Kolumbija koja je eliminisala u osmini finala Argentinu, pa u četvrtfinalu Tursku 5:3 nakon izvođenja jedanesteraca. Presudnim se pokazao promašaj Furkana.

U drugom polufinalu će igrati Španija i domaćin NIgerija. Španija je protiv Urugvaja prokockala dva gola prednosti, ali je na penala izborila polufinale. Nigerija je bila najubjedljiva, Koreja je stardala 3:1.


Rezultati četvrtfinala:
Švicarska - Italija 2:1
Nigerija - Južna Koreja 3:1
Kolumbija - Turska 1:1 5:3 na penale
Španija - Urugvaj 3:3 4:2 na penale

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.