Svih deset stadiona spremno za SP

Organizatori potvrdili

Svih deset stadiona spremno za SP

Edmir Škorić

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi su potvrdili kako je svih deset stadiona spremno za ovo veliko natjecanje.

Organizatori SP-a izvršili su tehnički pregled na svim stadionima, 76 dana prije otvaranja mundijala u Južnoafričkoj  Republici.

"Konačna faza je završena i možemo sa sigurnošću reći da je isporučeno deset stadiona svjetske klase", kazao je izvršni direktor Organizacijskog odbora SP-a Danny Jordaan.

U Južnoj Africi je izgrađeno pet novih stadiona i renovirano pet postojećih uoči SP-a koje traje od 11. juna do 11. jula ove godine. U stadione je uloženo nešto više od milijarde eura.

Jordaan je dodao i to kako je ostalo još da se sredi stajalište za autobuse momčadi te pojedine sitnice izvan stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.