Svinjska gripa odgađa susret na Velodromeu?

Igrači PSG-a zaraženi virusom H1N1

Svinjska gripa odgađa susret na Velodromeu?

A. Beganović

Derbi 10. kola francuskog prvenstva između Marseillea i PSG-a, koji je na rasporedu sutra mogao bi biti odgođen jer postoji opasnost da je nekoliko igrača pariškog kluba zaraženo virusom svinjske gripe.

Francuski mediji navode da je nekoliko igrača PSG-a zaraženo virusom, ali tek će današnji liječnički testovi pokazati da li se radi o običnoj ili svinjskoj gripi.

Ludovic Giuly jučer je propustio trening zbog simptoma gripe, a još nekoliko igrača PSG-a osjetilo je slične probleme. Ukoliko se današnji testovi pokažu pozitivnim na virus H1N1 i ukoliko PSG službeno zatraži odgodu, utakmica na Velodromeu neće biti odigrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti