Svjetski prvak "potopljen" u Buenos Airesu

Argentina - Španija 4:1

Svjetski prvak "potopljen" u Buenos Airesu

Edmir Škorić

Aktuelni svjetski prvak, reprezentacija Španije, potopljen je u Buenos Airesu. Naime, Furija je u prijateljskom susretu od Argentine poražena rezultatom 4:1.

Iako su španski reprezentativci pred ovu utakmicu najavljivali "pobjedu jer je ovo više od prijateljskog susreta", nisu se baš naigrali u srcu Argentine.

Domaći su nakon nepunih 15 minuta imali prednost od dva gola, zahvaljujući dobrim reakcijama Messija i Higuaina, ali i lošim gostujućeg golmana Pepe  Reine.

U 34. minutu napadač Manchester Cityja Carlos Tevez pogađa za već sramotnih 3:0. Španci uspijevaju, pet minuta prije kraja, smanjiti preko Llorentea, da bi tačku na "i", odnosno sjajnu predstavu domaćih, stavio Sergio Aguero u finišu utakmice.

Vicente del Bosque, španski selektor, nije mogao računati na povrijeđenog Puyola, a na klupi za rezervne igrače ostavio je Casillasa, Xavija i Torresa.

Prijateljska utakmica:

Argentina – Španija 4:1 (Messi 10, Higuain 13, Tevez 34, Agüero 90+1 / Llorente 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije