Kako izgledaju trenutni parovi osmine finala Svjetskog prvenstva? Nekom pakao, nekom raj

Završeno je drugo kolo

Kako izgledaju trenutni parovi osmine finala Svjetskog prvenstva? Nekom pakao, nekom raj

Admin Čaušević

Okončano je drugo kolo grupne faze Svjetskog prvenstva. Mjesto u osmini finala za sada su osigurale tri selekcije i to Portugal, Francuska i Brazil. Samo je pitanje na kojim će pozicijama završiti. 

Treće kolo grupne faze koje počinje u utorak donosi veliki broj nepoznanica te je još mnogo reprezentacija u igri da dođe do nokaut faze.

Ukoliko bi selekcije koje sada drže prva dva mjesta u svojim grupama uspjeli zadržati iste pozicije i nakon trećeg kola osmina finala bi donijela jedan istinski derbi.

Gledajući trenutno stanje u osam grupa derbi osmine finala bi svakako predstavljao okršaj Francuske i Argentine. To bi na neki način bilo finale prije finala.

Kostur nokaut faze Svjetskog prvenstva nakon dva kompletirana kola

Brazil bi imao "lagan zalogaj" u vidu selekcije Gane, dok bi dobro prošla i Hrvatska koja bi prema trenutnom stanju igrala protiv Japana.

Engleska bi išla na reprezentaciju Ekvadora, a Nizozemska bi za rivala dobila selekciju Irana. Komšijski derbi bi igrali Španija i Maroko.

Oglasi

Odlično bi prošla i Poljska koja bi za rivala dobila selekciju Australije, dok bi Portugalce čekao tvrd orah u vidu reprezentacije Švicarske.

Daleko od toga da je ovo konačan izgled kostura osmine finala jer posljednjih 90 minuta može donijeti ogromne promjene u praktično svakoj grupi.

Kada su u pitanju reprezentacije iz regiona, Hrvatska i Srbija, obje selekcije drže sve u svojim nogama te će u direktnom duelu odlučivati o prolasku dalje.

Vatrenim će u posljednjem kolu biti dovoljan protiv Belgije. Ta utakmica igrat će se u četvrtak od 16 sati po centralnoevropskom vremenu.

# Tim U B GR
1. Hrvatska 2 4 4:1
2. Maroko 2 4 2:0
3. Belgija 2 3 1:2
4. Kanada 2 0 1:5

S druge strane Srbija će imati daleko teži zadatak jer će morati pobijediti Švicarsku, s tim da Brazil ne izgubi od Kameruna. 

Susreti u toj grupi igrat će se u petak od 20 sati, a nema sumnje da će duel Švicarske i Srbije biti pravi šlag na tortu grupne faze.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

# Tim U B GR
1. Brazil 2 6 3:0
2. Švicarska 2 3 1:1
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Treće kolo se igra od utorka do petka. Dnevno će se igrati četiri utakmice, s tim da će se poklopiti termini susreta iz iste grupe. Satnice su 16 i 20 sati po centralnoevroskom vremenu.

Nokaut faza počinje u subotu kada su na programu prva dva susreta osmine finala, parovi tih mečeva tek trebaju da se saznaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi