Svjetsko prvenstvo u Kataru ipak u zimskom periodu?

Blatter očekuje potvrdu na Izvršnom odboru

Svjetsko prvenstvo u Kataru ipak u zimskom periodu?

Teme:

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije, Sepp Blatter istakao je kako očekuje da Izvršni odbor ove organizacije uskoro odluči u kojem će se periodu igrati Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Blatter je u intervjuu za Associeted press kazao da bi početkom oktobra Izvršni odbor FIFA trebao odobriti zahtjev da se Mundijal igra u zimskom periodu.

"Bit ću iznenađen ukoliko Izvršni odbor ne odobri zahtjev da se Svjetsko prvenstvo u Kataru igra zimi. Vjerujem u dobar ishod pregovora, a o datumima kada je najbolje da se održi Mundijal, odlučit će se naknadno, nakon novih pregovora", izjavio je Blatter.

Prvi čovek FIFA kazao je da bi o datumu održavanja prvenstva trebalo razgovarati sa savezima, klubovima i igračima. I prije nego je Katar decembra 2010. godine izabran za domaćina Mundijala 2022. godine, nagađalo se o mogućnosti odigravanja turnira u zimskom periodu, pošto u Kataru koji je smješten u pustinji, ljetna temperatura premašuje 40 stepeni Celzijusa, i to uz česte pješčane oluje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.